Volant

Wat is een volant?

Een volant, sierstrook of valletje is de extra stof strook die aan de voorkant van uw uitvalscherm hangt. Vaak wordt een volant gebruikt voor de sier en om een extra touch te geven aan uw zonweringdoek, maar soms geeft een volant net het beetje extra schaduw wat u nodig heeft bij een laagstaande zon. De volant wordt door ons altijd gemaakt in de door u uitgekozen doekkleur. Hierdoor ontstaat er geen verschil in kleur en past hij perfect bij uw zonweringdoek!

De volant wordt uiteindelijk met de hulp van een doekpees in uw zonweringdoek gemonteerd. Dit kunt u zelf aan de hand van een van onze instructie video’s en onze montagetips.

Heeft u nog geen volant maar wilt u er wel graag een? Kijk dan eerst of dit wel mogelijk is in uw zonneschermmechanisme. In de meeste gevallen zit er in de voorste buis van uw zonnescherm een extra uitsparing waarin u een volant kunt monteren. Is dit het geval en bestelt u voor het eerst een volant? Vergeet dan niet om een doekpees mee te bestellen! Een doekpees is nodig om uw nieuwe volant aan uw zonnescherm te bevestigen. U kunt geen maten bij de doekpees invoeren wanneer u deze besteld, maar wij zorgen ervoor dat u altijd meer dan genoeg ontvangt!

De afwerking van de volant

Voor een afgewerkt en net resultaat worden de volants bij Zonweringdoek24 dubbelgeslagen langs de buitenzijdes.