Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het voordat ik mijn nieuwe zonneschermdoek ontvang?

Wij streven er naar om binnen 15 werkdagen uw bestelling bij u thuis te bezorgen.

Ik twijfel tussen een aantal kleuren, wat nu?

U kunt misschien moeilijk tot een goede keus komen omdat wij veel kleuren aanbieden, welke soms ook erg veel op elkaar lijken. U kunt bij ons altijd een gratis kleurstaal aanvragen. Indien wij deze op voorraad hebben zullen wij u deze per post naar u opsturen. Aangezien de voorraad kleurstalen beperkt is, sturen wij, indien deze niet voorradig is een foto van de kleur in daglicht. Mocht u dan nog steeds twijfelen, dan kunt u eventueel de stalenkaart komen bekijken zodat u altijd de kleur kunt bestellen welke echt uw gewenste keus is. U kunt ons mailen voor de aanvraag van een gratis kleurstaal.

Hoe wordt het zonneschermdoek gemaakt?

De boven en onderkant van het doek worden voorzien van een smalle open zoom, zodat u hier uw doekpees in kunt schuiven. De stof waar uw zonneweringdoek van gemaakt wordt is 120 cm breed. Om uw zonwering te maken, stikken wij de stofbanen aan elkaar met naturel kleurig garen.

Kunt u het zonneschermdoek voor mij monteren? 

Momenteel bieden wij deze service nog niet aan. Wij zullen ons in de toekomst beraden om deze dienst aan te gaan bieden. Maar met behulp van onze instructie video’s en onze handige tips kunt u gemakkelijk het zonneschermdoek zelf monteren.

Wat is een Volant?

Een volant, sierstrook of valletje is de stof strook die aan de voorkant onder uw uitvalscherm hangt. Een volant is niet alleen mooi, maar geeft soms net dat beetje extra schaduw wat u nodig heeft bij een laagstaande zon.

Kan ik ook op een andere manier betalen?

Helaas kunnen wij geen andere betalingsvorm  accepteren als een Ideal betaling en Bancontact Mister Cash.

Kan ik ook telefonisch of per email bestellen?

Omdat wij u graag de scherpste prijs bieden zijn wij continu bezig met het productieproces. Wij hebben geen verkoopteam wat u te woord kunt staan. Ons bestelsysteem is volledig geautomatiseerd. Alle bestellingen dienen dan ook via de website geplaatst te worden.

Voor eventuele vragen en/of zorgen kunt u ons altijd mailen. Wij streven ernaar om uw mail zo snel mogelijk te beantwoorden!

Ik heb de verkeerde kleur/maat besteld, wat nu?

Mocht u onverhoopt toch een vergissing hebben begaan met bestellen, adviseren wij u zo snel mogelijk per email contact met ons te zoeken. Indien het mogelijk is en wij nog niet aan uw bestelling zijn begonnen, kunnen wij  uw bestelling  nog aanpassen!

Ik wil mijn zonneschermdoek toch ruilen, kan ik het terugsturen?

Alle zonneschermdoeken zijn maatwerk en worden speciaal op maat en uw kleurkeuze geproduceerd. Hierdoor kunnen wij uw bestelde doek helaas niet terugnemen.