Onderhoud

Hoe kan ik het zonneschermdoek het beste onderhouden?

Bij Zonweringdoek24 zijn alle zonneschermdoeken standaard water- en vuilafstotend. Hierdoor hoeft u minder te doen aan de onderhoud van uw zonneschermdoek en bespaard u een hoop tijd en kosten! Zorg er daarnaast voor dat uw zonneschermdoek is opgerold tijdens een regenbui, hierdoor geniet u langer van uw zonneschermdoek. Doordat dat de doeken waterafstotend zijn, kan het zo zijn dat er een waterzak wordt gevormd door het gewicht van de regen. Dit gebeurd zeker wanneer het scherm niet genoeg afloopt om de regen weg te laten lopen.

Wat heb ik nodig voor de reiniging van het zonneschermdoek?

Het enige wat u nodig heeft om het vuil van uw zonneschermdoek af te halen is een emmer met lauw water en een zachte borstel. Probeer het doek regelmatig schoon te maken wanneer u ziet dat er vuil op uw zonneschermdoek zit zodat u er maximaal van kunt genieten in de zomer! Gebruik hiervoor geen zeep of reinigingsmiddelen om uw zonneschermdoek schoon te maken, deze laten een residu achter op uw doek, waardoor vuil zich daarna beter hecht.

U kunt daarnaast bij uw kampeerwinkel of zeilmakerij speciale shampoo kopen. Met de juiste shampoo/spray kunt u er voor zorgen dat uw doek weer vuil- en waterafstotend wordt!

Rol het doek niet in als het nat is.  Mocht het toch nat zijn geworden door een onverwachte regenbui, rol het doek dan zo snel mogelijk weer uit zodat het goed kan drogen. Dit voorkomt schimmelvorming en algengroei op uw doek.  Dus laat uw zonneschermdoek na een regenbui of na een wasbeurt goed drogen! Ondanks dat alle zonneschermdoeken van Zonwering24 anti-bacterieel zijn, is het schadelijk voor het doek om deze vochtig op te rollen.

Toe aan vervanging?

Heeft uw zonneschermdoek zijn beste tijd inmiddels wel gehad? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Bij ons heeft u de keuze uit meer dan 90 kleuren zonneschermdoeken. Daarnaast kunt u aan uw bestelling een volant toevoegen die uw zonnescherm een moderne, of juist klassieke look geeft. Al onze zonneschermdoeken zijn daarnaast sneldrogend, waterbestendig, sterk, UV-werend en hebben nog veel meer positieve eigenschappen! Wacht niet langer en kies een zonneschermdoek in de kleur die het beste bij u en uw huis past!