Montage

Hoe (de)monteer en vervang ik mijn zonneschermdoek?

Uw zonneschermdoek is toe aan vervangen en u wilt graag het huidige doek vervangen door een nieuwe. Wist u dat het eenvoudig is om het zonneschermdoek zelf te vervangen? U hoeft hier niemand voor in te huren en zo bespaard u een hoop geld!

Hoe ziet uw zonneschermdoek eruit in het mechanisme?

Aan de achterkant van het mechanisme bevindt zich de doelrol en aan de voorkant van het mechanisme bevindt zijn de voorlijst. Zowel de doekrol als de voorlijst zijn beide voorzien van een doeksleuf. Het zonweringdoek wordt standaard voorzien van twee zomen welke middels een pees in de peesgleuf aan het doelrol en de voorlijst zijn gemonteerd.

Hoe verwijder ik mijn oude zonneschermdoek?

Stap 1: Rol uw zonneschermdoek dat zich in het mechanisme bevindt 30 centimeter uit. Vervolgens bindt u de armen vast zodat deze in de desbetreffende positie blijven wanneer u het doek verder uitrolt.

Stap 2: Rol het doek volledig uit. Zodra u het zonneschermdoek volledig heeft uitgerold, snijdt het doek uit met een stanleymes.

Stap 3: Trek de oude pees uit de peessleuf van uw te vervangen doekrol.

Stap 4: Het deel van het zonneschermdoek dat zich nog in de onderlijst bevindt, kunt u er zijdelings uitschuiven.

De montage van uw nieuwe zonweringdoek op de doekrol

Inmiddels heeft u uw oude zonneschermdoek uit het mechanisme gehaald en is het tijd om het nieuwe zonneschermdoek te monteren. Maar hoe gaat dat in zijn werk?

Stap 1: Schuif de (oude) pees in de zoom van uw nieuwe zonneschermdoek.

Stap 2: Schuif dit deel van uw nieuwe zonneschermdoek in de peesgleuf van het doekrol (LET OP: zorgt dat de kant met het stickertje ‘Boven’ ook echt naar de bovenkant wordt gemonteerd).

Stap 3: Trek de doekpees door de onderzoom.

Stap 4: Rol het zonneschermdoek nu op de doekrol zodat er ongeveer 40 centimeter uithangt.

Stap 5: Leg vervolgens de zoom in de doeksleuf van uw onderlijst en duw de pees door de zoom. Plaats eventuele gedemonteerde doekborging schroeven en zijkapjes terug. Indien het een elektrisch zonnescherm betreft dient u niet te vergeten de eindwaarden bij te stellen.