Garantie

Wat valt er onder de garantie?

Het kan natuurlijk zo zijn dat er wat mis is met uw zonweringdoek. Wanneer er  iets niet goed is aan  de stiknaad en/of  zoom, dan valt dit uiteraard onder de garantie van uw op maat gemaakte zonwering doek en dan zorgen wij ervoor dat dit hersteld wordt!

Mocht het zo zijn dat u een andere maat of kleur heeft ontvangen dan die u had besteld, geeft u dit dan alstublieft aan ons door via de email. Geef in uw email aan wat er mis is met uw zonweringdoek (eventueel met een foto) zodat wij u zo goed mogelijk verder kunnen helpen.

Wanneer valt er iets niet onder de garantie?

Echter zijn er een aantal gevallen waarin wij u helaas geen garantie kunnen bieden, bij bijvoorbeeld een producteigenschap of iets dergelijks.

  1. Tijdens de productie, verzending of montage kunnen er knikken, vouw- of wrijfstrepen ontstaan in uw zonwering doek. Deze kunnen ergerlijk zijn, maar verminderen de kwaliteit van uw zonwering doek niet.
  2. Tevens kan er wafel- en/of rimpelvorming ontstaan. Dit kan ontstaan door het hoogteverschil ter hoogte van de naden en zomen en ontstaan tijdens het oprollen van het zonneschermdoek. Ook kan dit ontstaan wanneer uw zonneschermdoek is uitgerold tijdens hevige regenval. Door de waterafstotende eigenschap van alle zonneschermdoeken kan er door het gewicht van het water zakvorming ontstaan. U kunt dit voorkomen door het doek op te rollen tijdens een regenbui.
  3. Zodra u het zonwering boek heeft opgehangen wordt aangeraden om een hellingshoek van minimaal 14 graden aan te houden. Doordat het doek een waterafstotend eigenschap heeft, kan deze door de hellingshoek van minimaal 14 graden een lichte regenbui weerstaan. In geval van een normale of hevige regenbui moet het doek worden opgerold om schade te voorkomen. Mocht het zonwering doek toch nat zijn geworden, dan dient u de zonwering volledig te openen zodat u het doek volledig kunt laten drogen.
  4. Een zonneschermdoek staat altijd onder spanning in uw systeem. De naden en zomen van het zonwering doek zijn een versterkende factor en zij vangen dan ook de meeste spanning van het doek op. Door deze spanning kunnen de naden en zomen licht uit elkaar worden getrokken waardoor het doek enigszins gaat doorhangen.
  5. Wanneer u uw zonwering doek ontvangt, kan het zo zijn dat er een licht verschil is ten opzichte van de kleurstalen. Dit komt omdat de kleurstalen uit een andere productie run zijn dan het gebruikte zonnescherm doek. De kleurafwijking is echter minimaal.
  6. Er kunnen in het garen en het weefproces onregelmatigheden ontstaan in het doek. Hierdoor kunnen er lichtpuntjes waarneembaar zijn in het zonweringdoek. Deze zijn onvermijdelijk en vrijwel altijd aanwezig.
  7. Indien u bij de bestelling van het doek onjuiste maten en/of kleur wensen doorgeeft kunnen wij u geen vervangend doek onder garantie bieden. Tevens hanteren wij een maat tolerantie van 2% op de opgegeven maten.