Doekpees

Wat is een doekpees?

In de zomen van uw zonneschermdoek zit een dunne kunststof pees. Deze pees, ofwel de doekpees, zorgt ervoor dat uw doek aan het frame blijft zitten wanneer deze is uitgerold. U kunt de doekpees vinden aan de boven- en onder-zijde van uw zonneschermdoek. Daarnaast zit er tevens een doekpees in uw volant. Deze zorgt ervoor dat uw volant aan uw frame blijft zitten zodat u geniet van de extra schaduw bij een laagstaande zon.

Bij uw nieuwe zonneschermdoek worden er zomen genaaid met kleine openingen. Op deze manier kunt u er zelf voor kiezen om uw doekpees te hergebruiken uit uw oude zonneschermdoek. Is uw doekpees kapot? Dan kunt u er voor kiezen om een of meerdere nieuwe kunststof doekpezen bij uw zonneschermdoek te bestellen. Deze kunststof doekpees wordt dan in de juiste maat bij u geleverd zodat u al uw doekpezen kunt vervangen indien nodig!

Waar u op moet letten bij een doekpees

Let op: er zijn verschillende soorten diameters doekpezen! Het is aan te raden om een kunststof doekpees met een diameter van 5 of 6 mm te gebruiken. Hiermee geniet u van het beste resultaat. Heeft u een oude doekpees van 4 mm en wilt u deze graag hergebruiken? Dan is dat geen probleem! Deze past in de genaaide zoom  dus u kunt hem hergebruiken in een van de zonneschermdoeken die u hier besteld!

Kijk alstublieft van tevoren goed na welke maat doekpees in uw frame past. Als u een doekpees besteld die te dik is, is er een kans aanwezig dat het zonneschermdoek wellicht niet meer in het frame past. Met behulp van een schuifmaat kunt u de maat eenvoudig nameten. Kijkt u bij onze meet-instructie pagina voor extra hulp bij het opmeten van uw doekpees en zonneschermdoek voor het beste resultaat.

Hoe bestel ik een doekpees?

Wanneer u een nieuwe doekpees bij uw bestelling meegeleverd wilt krijgen, dan kunt u die hier bestellen. U hoeft geen maten in te vullen, wij kijken namelijk naar de afmetingen van uw nieuwe zonneschermdoek en zorgen ervoor dat u meer dan voldoende ontvangt om alle doekpezen te vervangen! Bovendien zijn bij ons de doekpezen altijd €9,95 en te verkrijgen in zowel een doorsnee van 5 mm als 6 mm.